Lleida
7/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El president del parlament britànic diu que Puigdemont seria "extremadament benvingut" a parlar a WestminsterEl govern britànic fa una crida al diàleg durant un debat sobre la sentència del Suprem a la cambra dels comuns


El president de la cambra del comuns, John Bercow, obre la porta de Westminster a l'expresident Carles Puigdemont. "Si ve aquí a parlar serà extremadament benvingut", ha respost Bercow a la diputada laborista Emily Thornberry, que havia preguntat al secretari d'estat per a Europa, Christopher Pincher, si podia garantir que l'expresident seria "lliure" de visitar el Regne Unit "sense risc de ser arrestat ni extradit". En un debat al parlament britànic sobre la sentència del Tribunal Suprem, Pincher ha fet una crida al diàleg per resoldre la situació política a Catalunya, però ha remarcat que es tracta d'una "qüestió d'Espanya" i que els líders independentistes han "d'acatar la llei".

Pincher ha defensat l'ordre constitucional i les "estructures legals" de l'estat i ha remarcat que la justícia espanyola és "transparent" i "robusta". Pel secretari d'estat per a Europa, la qüestió catalana s'ha de "resoldre per la via constitucional i legal".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats