Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

11 desembre 2019


El president del Parlament Europeu demana a Juncker "ajuda urgent" pels 121 migrants a bord de l'Open ArmsSassoli apressa el cap de la Comissió Europea a actuar per assistir el vaixell que fa set dies que espera desembarcar en un port segur


El president del Parlament Europeu, l'italià David-Maria Sassoli, ha demanat "ajuda urgent" per carta al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker per salvar els 121 migrants a bord del vaixell de l'ONG catalana Open Arms, que fa set dies que esperen un port segur per desembarcar.

En la missiva, Sassoli afirma que "es necessita assistència urgent" i una "distribució equitativa" dels rescatats en barques salvavides. El president de l'Eurocambra lamenta que "cada vegada que un vaixell arriba a aigües europees es repeteixi la mateixa escena i la mateixa retòrica", després que cap país, ni Itàlia, ni Malta ni Espanya s'hagi ofert per acollir l'Open Arms. "La situació és greu i requereix una acció immediata", ha assegurat.

Sassoli ha lamentat especialment la presència de 31 menors a bord, entre ells uns bessons etíops de 9 mesos i dones que porten "les marques inesborrables de violència i maltractament". Si la Unió Europea (UE) es manté "indiferent" al destí d'aquestes persones, diu, "estaria acumulant patiment sobre patiment", una actitud que, "de ben segur", reflexiona, "no és la que els guardians dels Tractats europeus creuen que és correcte en el fons dels seus cors". 

Alhora, el líder del Partit Democràtic italià remarca que "és conscient" que qualsevol resposta a la sol·licitud que fa a Juncker "ha de ser voluntària". L'ONG catalana, que navega a prop de l'illa italiana de Lampedusa, ha agraït el gest de Sassoli en un missatge a Twitter. Hores abans, l'organització havia publicat un vídeo en el qual asseguren que amb el pas del temps la situació d'ansietat i nerviosisme entre els migrants rescatats va en augment i han tornat a demanar que se'ls deixi desembarcar en un port segur.

La carta arriba la mateixa setmana que el Senat Italià ratifiqués el decret sobre seguretat –impulsat pel ministre de l'Interior, Matteo Salvini– que prohibeix l'entrada a aigües italianes als vaixells que portin persones rescatades al mar i endureix les multes pels comandants que incompleixin la norma fins al milió d'euros.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: