Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El pressupost de la UdL puja un 2,7% per al 2020Ramon Saladrigues substituirà Josep Maria Sentís com a gerent de la institució


El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat avui la proposta de pressupost de la institució per al 2020. Els comptes ascendeixen a 96.304.149,86 euros, el que suposa un increment del 2,72 per cent respecte a l'actual exercici. Per a l'aprovació definitiva, cal el vistiplau del Consell Social, que es reunirà el proper dijous, 19 de desembre.

El gerent de la UdL ha alertat que "la no aplicació del model de finançament de les universitats públiques catalanes per part de la Generalitat de Catalunya des de 2017 ha portat al sistema universitari a una situació límit". Josep Maria Sentís ha afegit que "la tant reivindicada reducció dels preus públics dels graus i dels màsters oficials sembla que serà una realitat durant l'exercici 2020. Ara bé, no es pot realitzar sense un finançament adequat".

Pel que fa a ingressos, segons ha informat el gerent, els comptes de la UdL preveuen que es mantingui la matrícula de graus i programes de doctorat, tot i una davallada en els màsters oficials. Per contra, s'espera un increment dels ingressos per formació contínua i de recaptació de despeses indirectes. Respecte al finançament de la Generalitat, Josep Maria Sentís ha apuntat que "es preveu el mateix import dels ingressos reconeguts de l'exercici 2016, més el finançament dels increments retributius i del campus d'Igualada".

Quant a despeses, Sentís ha destacat que la de personal augmenta en uns dos milions i mig d'euros a causa de "part dels increments de les retribucions del 2019 no previstos en els pressupostos d'enguany, la previsió de l'increment del 2% pel 2020, el creixement vegetatiu –increment dels complements personals lligats a l’antiguitat i a l'activitat i producció del professorat-; i per la previsió de contractació de personal lligat a la implantació de les noves titulacions d'Igualada". El gerent ha afegit que "la resta de capítols de despesa s'han hagut d'ajustar davant la manca de finançament de la Generalitat".

Per programes pressupostaris, l'únic que augmenta és el de Personal, amb una pujada del 5,1%. La resta es mantenen en nivells similars als d'enguany o baixen. El que més, Organització, recursos i serveis amb una reducció del 5,73% "pels ajustos en les diferents partides de funcionament davant la manca de recursos", apunta el gerent. També es retalla el programa de Comunitat universitària un 2,75% "per la reducció d'algunes beques i malgrat l'increment de les no compensades de les administracions públiques".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats