Lleida
10/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El PSC reclama més efectius i la renovació de vehicles del Parc de Bombers de TrempEl Grup Parlamentari Socialista ha registrat una Proposta de Resolució per tal de que les instal·lacions aculli la Regió d’Emergències del Pirineu


La portaveu de Compromís x Tremp  a l’Ajuntament de la capital del Pallars Jussà, Sílvia Romero, ha reclamat la necessitat de “més efectius i la renovació de la flota de vehicles del Parc de Bombers de Tremp”. Així, a través d’una Proposta de Resolució del PSC al Parlament, s’insta al govern de la Generalitat a “consolidar els parcs de bombers del Pirineu com a parcs mixtos professionals i voluntaris, pel que cal cobrir urgentment les places actualment vacants”.

Romero ha posat de relleu que “el Parc de Bombers de Tremp, construït al 2009, té les dimensions per acollir i establir-hi la seu de la futura Regió d’Emergències del Pirineu, tenint en compte també que el municipi es troba en una situació estratègica entre els dos Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran”.

“Per a que així sigui, però, requereix de plantilles suficients de professionals i voluntaris, així com de mitjans materials que permetin cobrir els serveis”, ha apuntat, i ha afegit que “actualment, els Parcs sovint estan tancats per falta de personal, fent que un territori com el nostre, tant gran i dispers quedi desatès i per tant augmenti el risc de seguretat de la població”.

Així mateix, la proposta també reivindica que “en tant que Àrea Bàsica d’Emergències, el Parc de Bombers de Tremp disposi d’un vehicle autoescala i la corresponent dotació de recursos humans per al seu maneig”.

Finalment, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha recordat que “les retallades i la pèssima gestió del govern de la Generalitat pel que fa als serveis al nostre territori, com són el de Bombers, sobretot en el cas dels voluntaris, ha portat a posar en perill de tancament parcs que són cabdals per la seguretat de moltes comarques amb poblacions disperses”. En aquest sentit, ha dit, “el Parc de Bombers de Tremp ha de comptar amb els efectius i materials necessaris per evitar que en perilli el seu futur i esdevingui el punt de referència de les emergències al Pirineu”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats