Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Punt Segur de la Festa de Vielha atén tres agressions masclistesUna d'elles va acabar amb un detingut per part dels Mossos d'Esquadra


Una de les accions a desenvolupar per l'Ajuntament de Vielha e Mijaran, a través del Pla d'Igualtat d'Oportunitats, ha estat la col•locació d'un Punt Segur (“punt lila”) durant la Festa Major. L'objectiu d'aquest espai era el de donar informació sobre la violència masclista, alhora que es presentava com un punt de sensibilització, seguretat, denúncia i confort en cas de viure o presenciar una agressió d'aquest tipus.

Durant les quatre nits que va estar en funcionament, es van atendre un total de tres casos d'agressions masclistes, de les quals una d'elles va acabar amb un detingut per part dels Mossos d'Esquadra. A través de la intervenció i actuació conjunta dels membres del Punt Segur i dels diversos cossos de seguretat i vigilància de la Festa es va atendre les agredides.

Del 7 al 10 de setembre el Punt Segur va estar situat a l'entrada de la Sala de Festes, i va ser gestionat per membres de la “Associació per la Igualtat a l'Aran”, que compten amb la formació necessària, i coordinat amb els Mossos d'Esquadra. A més, les quatre nits que va estar en funcionament al voltant d'unes de 800 persones es van acostar per a conèixer en profunditat en què consisteix el Punt Segur.

“Aquesta primera experiència ha evidenciat que el problema de la violència masclista està també present a l'Aran i que són necessàries accions fermes i conjuntes per a eliminar aquesta xacra de la nostra societat”, afirma el segon tinent d'alcalde de Vielha e Mijaran, Alberto López. I afegeix que “l'Ajuntament vol agrair a totes les persones del Punt Segur: membres de l'Associació, cossos de seguretat i Comissió de Festes”. Així mateix, també manifesta que “l'Ajuntament treballa també per a obrir una col•laboració amb els bars d'oci nocturn perquè es puguin adherir al protocol de seguretat contra les violències sexuals en activitats d'oci al qual s'ha adherit recentment el consistori”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats