Lleida
2/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl rei Juan Carlos se sotmetrà a una operació cardíaca aquest dissabteL'última operació de Juan Carlos va ser com a conseqüència d'una lesió cutània per sobreexposició al sol


El rei Juan Carlos serà sotmès a una intervenció quirúrgica cardíaca dissabte que ve, 24 d'agost, una operació programada després de la seva última revisió mèdica periòdica anual.

El rei Juan Carlos es va sotmetre els dies 11 i 12 de juny a aquesta revisió mèdica en què, segons ha informat la Casa Reial, es va constatar la necessitat de programar aquesta intervenció per a finals d'agost.

L'operació, els detalls no s'han especificat, tindrà lloc a la clínica Quirón de Pozuelo d'Alarcón, a Madrid, on se li havia realitzat la revisió fa dos mesos.

El rei Juan Carlos, de 81 anys, va decidir abandonar la seva activitat institucional el passat 2 de juny, coincidint amb el cinquè aniversari de l'anunci de la seva abdicació en el seu fill, Felip VI.

Aquesta jornada va assistir a una corrida de toros a la plaça de la localitat madrilenya d'Aranjuez en què es va homenatjar a la seva mare, donya Maria de la Mercè, gran aficionada a la festa taurina.

Des de llavors s'ha pogut veure al senyor Juan Carlos en nombrosos actes no oficials.

Aquest mateix mes ha estat a Palma uns dies abans que arribessin a l'illa Felip VI, Letícia i les seves filles.

Entre les seves activitats a les Balears va acudir al costat de la reina Sofia a visitar l'escola de tennis de Rafael Nadal a Manacor.

Després va capitanejar en aigües finlandeses el veler "Bribón Movistar", que el 9 d'agost es va proclamar vencedor en la divisió de Clàssics del Campionat del Món de la classe 6 Metres.

L'última operació de Juan Carlos va ser com a conseqüència d'una lesió cutània per sobreexposició al sol que se li va extirpar de manera preventiva amb una curació total, segons ha informat Zarzuela el passat 10 d'abril.

A més, l'anterior cap de l'Estat, que ha estat sotmès al llarg de la seva vida a diverses intervencions traumatològiques, va passar pel quiròfan el 7 d'abril de l'any passat, quan es va substituir la pròtesi que se li va implantar al genoll dret a 2011.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats