Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


El Segarra Garrigues ‘capta’ 2.000 hectàrees del Canal d’UrgellEs tracta de finques agrícoles de Tàrrega, Verdú i Vilagrassa


Prop de 2.000 hectàrees de conreus de la part alta de la comarca de l’Urgell (municipis de Tàrrega, Verdú i Vilagrassa) podran regar a partir d’ara tot l’any gràcies a un conveni signat amb la comunitat de regants del sistema Segarra-Garrigues.

El conveni es va aprovar durant l’assemblea ordinària celebrada aquest passat cap de setmana. Es tracta de 1.863 hectàrees que fins ara solament podien regar a l’hivern i a través del bombeig del Canal d’Urgell i que ara podran regar tot l’any dins del sistema del Segarra-Garrigues. Aquesta zona que es beneficiarà del nou reg es coneguda com el Canalet.

Pressupostos

En un altre ordre de coses, el president de la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, va indicar que hi ha diferents sectors per iniciar nous regadius però que com la Generalitat no ha aprovat els Pressupostos no poden tirar endavant. Es tracta de projectes referents a Aitona, Llardecans, Seròs,Castelldans, les Borges Blanques, el Soleràs, l’Albagés i el Cogul. 

En aquests sectors ja hi ha un 60% d’adhesions per part dels futurs regants i solament queda pendent que hi hagi pressupost per part de la Generalitat.

El Canal Segarra-Garrigues és una de les principals infraestructures de reg de la demarcació de Lleida i en aquests moments ja s’està culminant el projecte amb els darrers treballs del futur pantà de cua, al terme municipal de l’Albagés, a la comarca de les Garrigues.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats