Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

11 desembre 2019


El servei de recollida de la brossa recupera la normalitat a la NogueraEncara queden contenidors plens en alguns pobles com Artesa o Ponts


Els camions de recollida de la brossa de la Noguera sortien ahir amb normalitat per primer cop des de l’inici de la vaga, dijous 7 de novembre. 

Sense piquets, ni ningú que impedís fer el trajecte habitual, els treballadors posaven punt i final a una protesta que ha durat set dies i que ha obligat a negociar amb intensitat a la plantilla i l’empresa. Segons va explicar l’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés, “encara hi ha alguna bossa fora i algun contenidor ple, però s’ha tornat a la normalitat”.L’alcalde va coincidir amb el Consell  Comarcal a qualificar de “pedaç” l’acord en què han arribat empresa i treballadors. També ho feia Josep Tàpies, alcalde de Ponts, que afirmava que es tracta d’un “pedaç bastant mal fet” perquè els treballadors porten dotze anys reclamant aquestes demandes.  En el seu poble, però, encara hi ha “alguna fracció que no s’ha recollit del tot” però la normalitat tornava a imperar-se a poc a poc, després de set dies. 

Cal recordar que l’acord a què es va arribar contempla un augment salarial de prop del 8%, estipulat en 120 euros al mes i 2.000 anuals a repartir entre tota la plantilla en un plus de productivitat, que es paga al setembre. D’aquesta manera, els treballadors acceptaven l’oferta de l’empresa i desconvocaven la vaga de caràcter indefinit, que s’havia començat dilluns i havia deixat la comarca al col·lapse. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: