Lleida
5 / 18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Suprem diu que és il·legal acomiadar professors interins contractats per tot el curs per no pagar-los juliol i agostLa decisió obre la porta als interins de centres públics i privats d'arreu de l'Estat a denunciar els seus acomiadaments


El Tribunal Suprem ha dictat una sentència que considera que no és legal acomiadar el 30 de juny els interins contractats durant tot el curs per no pagar-los les vacances de juliol i agost. La sentència considera que aquesta pràctica vulnera el principi de no discriminació recollit en un acord marc de la Unió Europea i que genera diferències entre els funcionaris i els interins amb contractes per a tot un curs.

La decisió afecta els interins en aquesta situació que treballen tant en escoles i instituts públics com privats d'arreu de l'Estat. El Suprem ha donat la raó a una associació d'interins de Múrcia, que van presentar un recurs contra una sentència del TSJ de Múrcia. Amb aquesta sentència, que crea precedent, els interns en aquestes circumstàncies podran denunciar els seus acomiadaments a 30 de juny per aconseguir que siguin declarats nuls.

La sentència del Suprem considera que és nul cessar el 30 de juny professors que han treballat durant tot per evitar haver-los de pagar les vacances de juliol i agost. Argumenta que això vulnera el principi de no discriminació recollit en l'acord marc europeu sobre les feines de duració determinada.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats