Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El termini per comprar el gruix del resort de Boí Taüll expira avuiSi la darrera oferta no convenç al BBVA, aquest podria quedar-se'l


Avui expira el termini per a què l’empresari Rafa Fuertes, fundador del portal Esquiades.com, presenti al Jutjat la darrera oferta econòmica per fer-se amb tres establiments hotelers del Pla de l’Ermita, al complex de Boí Taüll.

El procés concursal es tramita al Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona i cal recordar que inicialment aquest empresari ofertà 250.000 euros pels establiments (Hotel Taüll, Hotel Románico i Apartaments La Solana), fer-se càrrec del deute a la Seguretat Social (2 milions d’euros) i assumir la totalitat de la plantilla (53 treballadors). Arran d’una al·legació del BBVA, que és el principal creditor, el fundador de Esquiades.com elevà l’oferta fins al 1.000.000 euros, assumint també el deute amb la Seguretat Social i la plantilla, però el BBVA la considerà insuficient.

Si avui no hi ha acord entre les parts, el jutge procedirà a la venda dels immobles, unitat per unitat. En tenir preferència el BBVA, aquest podria vendre després els hotels a una altra empresa interessada, l’agència de viatges Gestion 2000, que va retirar oferta per la unitat productiva en el darrer moment, o bé vendre deute hipotecari. En cas de què la nova empresa que entra en joc no assumeixi els actuals treballadors, s’estalvia el deute amb la Seguretat Social. En cas de què subrogui la plantilla també haurà d’abonar els 2 milions d’euros de deute amb la Seguretat Social. 

Pel que fa a les pistes d’esquí de Boí Taüll és previst que siguin assumides i gestionades a partir d’ara per la empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat, depenent de la Generalitat, a l’igual que Port Ainé i Espot Esquí.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats