Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El tripartit aprova en solitari 'el seu' pressupost per al 2020La construcció de l'Escola de Pinyana centra part del debat


El ple extraordinari de l'Ajuntament de Lleida va aprovar ahir amb els únics vots favorables del tripartit -ERC, JxCat i Comú de Lleida- el pressupost per a l'any 2020, que serà de 164,3 milions d'euros.

Els comptes generals van obtenir el suport dels 15 regidors del tripartit i els 11 vots en contra de l'oposició, els set regidors del PSC, dos de Ciutadans (la regidora Maria Burrel no va poder assistir al ple) i dos de PP.

A més, es van rebutjar les 20 esmenes presentades pel grup municipal del PSC, tot i que la tinenta d'alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, va apuntar que "estudiarem si incorporem una que fa referència al fet que les entitats culturals i esportives que reben transferències de la Paeria per al desenvolupament d'activitats obertes hagin d'incloure places per a sol·licitants sense recursos en proporció a l'aportació municipal".

El paer en cap, Miquel Pueyo, va dir que "em sento orgullós perquè posem la primera pedra per a la construcció de l'Escola de Pinyana, que estarà en marxa en un parell d'anys". Montse Pifarré, va apuntar que "la llei ens permet col·laborar amb la Generalitat en la construcció de l'Escola de Pinyana i realitzar una aportació econòmica de 1.265.000 euros per dur a terme el projecte, que té un cost de 5,8 milions d'euros, a part de cedir el terreny".

De la seva banda, la regidora de PSC, Begoña Iglesias, va manifestar que "l'aportació econòmica del consistori per construir l'Escola de Pinyana és una condonació il·legal dels impostos que ha de pagar la Generalitat". "A veure si el tripartit posa el mateix èmfasi en la construcció de l'institut de Cappont com reclamen els veïns", va concloure.

La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, va dir que l'equip de govern "ha facilitat la informació sobre els pressupostos de manera esbiaixada i tard i sense poder-la comparar amb els comptes anteriors perquè s'han canviat les classificacions". Ribes també va exigir que "la Generalitat pagui tota l'obra de construcció de l'Escola de Pinyana".

El portaveu de PP, Xavier Palau, va criticar que només es destinen 119.000 euros al foment de l'ocupació, es preveuen uns ingressos de 10,1 milions en multes i per la zona blava i hi ha el perill de perdre fons europeus si es paralitzen les obres del Morera.

El ple també va aprovar amb els vots de tripartit i el PSC la plantilla de personal de l'Ajuntament de Lleida i dels organismes autònoms de cara a l'any vinent. S'incorporaran 92 treballadors dels Serveis Socials que tenien una relació laboral vinculada al contracte programa amb la Generalitat i també 32 nous agents de la Guàrdia Urbana. A més, amb els 15 vots del tripartit es van aprovar 14 modificacions del Cartipàs, el que va motivar la crítica de l'oposició per a la contractació de Josep Maria Sentís com a coordinador general econòmic amb un sou anual de 90.000 euros i pel concurs de mèrits dels directors dels principals equipaments culturals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats