Lleida
-1/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El xef lleidatà Mateu Blanch, candidat al premi Plato de Oro 2019El certamen de Radio Turismo és un dels més prestigiosos de l’Estat


El copropietari del restaurant-peixateria Caravista de Lleida ha estat seleccionat per representar la província en la gala de lliurament dels guardons, que es donaran a conèixer a Madrid al mes d’octubre.

“Estic molt content d’estar nominat en un certamen de tanta importància, ja només això és un premi per tota la dedicació que he donat a la professió”. Així expressava a LA MAÑANA les seves sensacions Mateu Blanch després de donar-se a conèixer que és un dels candidats a endur-se el premi Plato de Oro, atorgat per Radio Turismo des del 1985 amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria “dels professionals, xefs i restaurants que viuen per a la gastronomia sense necessitat d’ocupar un lloc en les guies d’alt standing” i per “incentivar i agrair la seva tasca”. 

Malgrat que ja és una fita estar entre els nominats, Mateu confessa que “guanyar un premi nacional  que et dona aquest prestigi seria un somni fet realitat a nivell personal i també una gran satisfacció posar al mapa el nom de Lleida”, assumint que “també és una responsabilitat per continuar fent-ho bé”. Això, sí, s’haurà d’esperar fins al mes d’octubre a Madrid per saber si és un del sis guanyadors.

Mateu Blanch ha rebut diversos premis en la seva llarga carrera. Ja el 1999 va guanyar el 12è Concurs de joves cuiners Àngel Moncusí i al mateix concurs va rebre el Premi de Catalunya el 2008, sent l’únic cuiner que l’ha guanyat dues vegades. A més, va rebre el Premi a la Innovació Distform al Congrés Gastronòmic Madrid Fusion el 2012 i és coautor del llibre festival Art & Gastronomia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats