Lleida
3/14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa hi plantaran una cinquantena d’arbres mésL’entitat organitza per aquest diumenge 27 una caminada i un esmorzar solidari en la segona jornada en defensa d’aquest entorn natural


L’Associació Amics i Amigues de la Banqueta plantaran aquest diumenge una cinquantena d’arbres plataners més amb l’objectiu d’ajudar a fer viure i defensar aquest entorn natural així com el paratge emblemàtic que és el Salt del Duran. Ho faran en la segona Jornada Pro Banqueta que han organitzat amb una caminada a partir de les 9 del matí des de davant la prefectura dels Mossos d’Esquadra i fins al lloc previst de la plantada, entre el Salt Fondo i el Pont de Pedra. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha avalat la presentació de l’activitat per part del president de l’entitat, Pau del Valle, i de dos membres de la junta, Francesc Pintó i Mercè Coll. 

Solsona ha indicat que en un any l’entitat ha aconseguit poblar amb 230 arbres aquesta via verda de la ciutat, compartida amb el terme de Golmés,  amb l’objectiu de donar vida a aquest entorn natural. Per la seva part, Pau del Valle ha explicat que en aquesta nova acció es vol plantar 50 arbres, 20 dels quals ja es van preparar el cap de setmana passat perquè estan situats en una zona específica en el que hi ha instal•lat un sistema de reg. 

La jornada es completarà amb un esmorzar solidari a la zona del Salt del Duran després de la plantada durant el qual es farà un sorteig de regals entre els participants. Les inscripcions, que suposen un donatiu de 10 euros per l’entitat, es poden fer a la botiga X-Tram Esports i inclouen un entrepà i fruita així com una samarreta tècnica commemorativa. La iniciativa, organitzada per l’entitat en col•laboració amb els ajuntaments de Mollerussa i Golmés,  compta amb patrocinadors i col•laboradors que contribueixen a fer-la possible, segons han indicat des d’Amics i Amigues de la Banqueta, els quals han aprofitat també per fer una crida per incrementar el nombre d’associats a l’entitat, la qual des que es van constituir ara fa un any ja té una cinquantena de socis i sòcies. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats