Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els bisbes catalans demanen reconsiderar la retirada dels concerts a centres com l'Arabell i el TerrafermaLa Generalitat va decidir no renovar el concert a les 11 escoles catalanes que segreguen per sexe


Els bisbes catalans han demanat al Departament d'Educació que reconsideri la decisió de retirar el concert a les escoles que segreguen per sexe. La Conferència Episcopal Tarraconense (CET) va expressar en la seva darrera reunió la seva "preocupació" per aquesta decisió i va expressar el desig "que sigui respectada la llibertat d'educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fils". A més, han reivindicat "que es consideri l'escola concertada com a part del servei educatiu de Catalunya, tal i com indica la Llei d'Educació de Catalunya".

En la mateixa reunió, i d'acord amb les indicacions de la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola, es va anunciar que se celebrarà a les catedrals de les deu diòcesis amb seu a Catalunya una eucaristia per les víctimes de la covid-19. L'acte servirà també per homenatjar la gent gran i agrair el treball de la ciutadania per superar la pandèmia. Cada diòcesis anunciarà la data concreta i l'hora.

 

Retiren el concert educatiu a l'Arabell i el Terraferma

La Generalitat no renovarà el concert educatiu a les 11 escoles catalanes que segreguen per sexe però els concedeix un any de pròrroga. La mesura afecta Institució Lleida (Terraferma i Arabell), que ja ha avançat que recorrerà la decisió.

Segons va publicar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), la decisió s’ha pres perquè “no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta, que ha de ser objecte d’atenció preferent”. No obstant això –i donada la situació excepcional per la pandèmia de coronavirus-, la Generalitat ha decidit concedir un any de pròrroga a aquestes onze escoles per així també evitar “el greu perjudici per a les famílies d’assabentar-se que el centre no estarà concertat el curs vinent”. La directora de l’Arabell, Núria López Cervera, crítica que aquesta pròrroga d’un any, en lloc de sis com a la resta d’escoles concertades de Catalunya, “és una nova mostra d’estil del Departament, d’Educació per justificar una decisió que no se sustenta en el marc normatiu vigent”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats