Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


Els comerciants 'manen' a Pimec presentar al·legacions al projecte de Torre SalsesDemanen que el Pla de l'Estació sigui un "projecte de tota la ciutat" per anar "en una sola direcció"


Associacions i entitats de comerciants de la ciutat van demanar ahir a Pimec Comerç que presenti al·legacions al projecte de Torre Salses per frenar-lo i centrar tots els esforços en un projecte al centre de la ciutat, com el Pla de l'Estació.

Pimec va celebrar ahir a la tarda el Consell de Comerç, al qual van convidar a l'alcalde Miquel Pueyo i als regidors de Promoció Econòmica i Emprenedoria i Consum, Comerç i Mercats, Paco Cerdà i Marta Gispert respectivament, per traslladar al nou equip de govern les preocupacions del sector comercial de la ciutat.

Segons va explicar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, van rebre "el mandat de tots els comerciants de Lleida per presentar al·legacions" al projecte de Torre Salses i la intenció de l'entitat és lliurar-les juntament amb altres organitzacions, com la Cambra de Comerç, "per tenir més força". En aquest sentit, des de Pimec Comerç aposten pel Pla de l'Estació i demanen que sigui "un projecte de tota la ciutat" que impliqui a tota la ciutadania per anar "en una sola direcció". "Si Lleida ha de tenir una nova oferta comercial ha de ser al centre de la ciutat", va assegurar Llaràs.

El termini per presentar al·legacions acaba el divendres i Pimec va assegurar que les presentarà. "Seran molt tècniques perquè puguin prosperar", va explicar Llaràs, que va afegir que no es poden presentar en la línia que "van prometre que seria un parc de mitjanes i la promotora ven ara un centre comercial" perquè és "difícil demostrar-ho".

La Paeria assegura que aposta pel comerç de proximitat

L'alcalde Miquel Pueyo, en la trobada, va traslladar als comerciants l'aposta de l'equip de govern pel comerç de proximitat i dels barris: "On hi ha comerç, petit comerç singular, amb idees, hi ha més seguretat, més llum, moviment i vida. Quan per anar a comprar cal desplaçar-se en cotxe es genera un estil de vida de diferent", va destacar Pueyo, que va remarcar que des del punt de vista comercial" hem de jugar amb les singularitats que tenim i la capacitat d'atracció" que té Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats