Lleida
7/21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els contagis per Covid-19 segueixen marcant rècords amb Madrid al capdavantSalut reclama a l’Estat que intervingui amb un “perimetratge real” de la Comunitat de Madrid


El nombre de contagis per coronavirus ha tornat a registrar nous rècords en algunes regions d’Espanya, com Extremadura i Castella i Lleó, però la Comunitat de Madrid continua al capdavant i es va convertir, a més, en el focus de l’actualitat d’aquest dissabte, 24 hores després d’anunciar noves mesures de confinament selectives a aplicar a partir de dilluns.

No obstant això, la decisió del Govern madrileny per frenar l’expansió del Covid-19 ha donat projecció a una mesura que ja havien adoptat prèviament onze comunitats autònomes i que ha afectat des del final de l’estat d’alarma, el juny passat, a gairebé 40 municipis, i que aquest dissabte s’han fet també extensives a quatre més, a la comarca de La Sagra (Toledo).

Pel que fa a xifres oficials, el Ministeri de Sanitat va notificar aquest divendres 4.697 nous contagis en les últimes 24 hores, de manera que la xifra de persones infectades s’eleva a 640.040, mentre que el nombre de morts és de 30.495 persones des de l’inici de la pandèmia, amb 90 morts més que dijous.

La Comunitat de Madrid segueix sent la regió amb més nombre de contagis, en registrar la tercera part del total amb 1.553 positius en 24 hores, seguida del País Basc, amb 490 casos; Andalusia, amb 430; i Aragó, amb 419.

El conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, va explicar aquest dissabte que es faran controls aleatoris i un control de caràcter dissuasori per fer respectar les noves mesures, i es demanarà acreditar l’objecte dels desplaçaments.

El portaveu socialista a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, va subratllar aquest dissabte que veu difícil l’execució de les últimes mesures anunciades a la regió i va dir que els pròxims quinze dies seran molt importants, perquè si durant llavors no s’aconsegueix donar “un tall seriós” a la pandèmia caldrà fer “alguna cosa de més importància”.

Per la seva banda, el secretari general de Salut de Catalunya, Marc Ramentol, va reclamar aquest dissabte a l’Estat que faci un “perimetrage real” de la Comunitat de Madrid. En una entrevista a RAC1, va considerar que “no pot ser que la mobilitat d’entrada i sortida estigui incòlume” perquè “la situació epidèmica del territori està empitjorant”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats