Lleida
1/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEls ecologistes demanen que es prohibeixi el Doctor Music Festival perquè se celebra en un espai natural inundableDenuncien que és un acte d'"irresponsabilitat absoluta" per la seguretat de les persones i amb un impacte ambiental "terrorífic"


Les entitats ecologistes Ipcena i Rius amb vida demanen a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que prohibeixin el Doctor Music Festival, a Escalarre (Pallars Sobirà), perquè se celebra en un espai natural inundable. Denuncien que és un acte "temerari" i d'"irresponsabilitat absoluta" per la seguretat de les persones i que té un impacte ambiental "terrorífic". El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, denuncia que ni la Guingueta d'Àneu ni Esterri tenen fet el pla obligatori d'inundacions i alerta que podria passar el mateix que a Biescas (Osca) l'any 1996, quan les fortes pluges van causar una riuada que va arrossegar un càmping i va causar la mort de 87 persones.

Els ecologistes asseguren que la CHE ha catalogat la zona on es vol celebrar el Doctor Music com a inundable. És per això, afegeixen, que el departament de Territori està tramitant un document ambiental i l'ACA està fent un informe sobre els riscos ambientals de fer un acte com aquest en una zona inundable. Els ecologistes esperen que la conclusió d'aquests estudis sigui la prohibició de celebrar el festival en aquest emplaçament.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats