Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els educadors socials creuen que el personal destinat a les escoles serà “insuficient”A partir d’avui s’incorpora aquesta nova figura a les aules, però només n’hi haurà 7 a la demarcació


Avui és el primer dia on les escoles catalanes disposaran de la figura de l’educador social. En total seran 75 els centres a tot Catalunya que disposaran d’aquest servei, 7 dels quals a les terres de Ponent. A Lleida ciutat n’hi haurà als centres Joan XXIII, Príncep de Viana, Sant Josep de Calassanç, Balàfia, Camps Elisis i Santa Maria de Gardeny; i a Balaguer l’escola Àngel Guimerà.

Durant l’ofrena floral d’ahir al monument de record del bombardeig del Liceu Escolar, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) va celebrar aquesta incorporació, però també va alertar que aquests 75 educadors són “del tot insuficients”. Ho va explicar el president del CEESC a Lleida, Albert Font-Tarrés, el qual va voler fer un símil entre “els avenços educatius que es van fer en el seu temps al Liceu Escolar” i “aquest pas endavant que estem donant, 80 anys després, amb l’arribada d’aquesta nova figura a les aules”.

Font-Tarrés també va lamentar que la convocatòria de places va ser “poc transparent” i “a corre-cuita, ja que entrarem a treballar amb el curs ja començat”. 

Noemí Morales és una d’aquestes 7 educadores socials que treballaran a la demarcació. Ahir explicava a aquest diari que la seva funció principal serà “atendre en la diversitat, coordinar els serveis socials de la zona amb les escoles i gestionar el tema formatiu i social, tant dins a l’escola com les activitats extraescolars.

Morales i Font-Tarrés també van demanar més “claredat” al Govern pel que fa a aquest nou projecte, ja que segons van explicar “s’ha fet un contracte de només un any a aquestes 75 persones i no se’ls assegura que passarà després”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats