Lleida
7/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els escolars de la comarca de l'Alta Ribagorça menjaran aquesta setmana productes locals i de proximitatÉs el cas de la carn de la Ribagorça, les pomes de Llesp, el pa artesà del Forn de Vilaller i les maduixes de Siscarri.


Prop de 150 alumnes que utilitzen el servei de menjador dels centres escolars de l’Alta Ribagorça  gaudiran durant aquesta setmana de productes locals i de proximitat en el marc de la Setmana Bio a les escoles impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb l’Associació Vida Sana. 

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, que coordina la gestió dels menjadors escolars, ha treballat amb les empreses de servei, Alessa i l’Ajuntament de Vilaller, la incorporació de  cinc productes KM 0 en els menús escolars. És el cas de la carn de la Ribagorça, les pomes de Llesp, el pa artesà del Forn de Vilaller i les maduixes de Siscarri. Segons la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, l’adhesió a la campanya implica que tots els centres ofereixin el mateix producte local, afavorint un consum responsable, sostenible i respectuós i al mateix temps es doni a conèixer els productors entre els més joves. Paral·lelament, ahir es va realitzar un tast de productes càrnics.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats