Lleida
13-33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els experts donen credibilitat a la menor que va denunciar un professor de guitarra de VielhaFiscalia demana 3 anys i mig de presó per abús sexual


El psicòleg de l‘Equip d’Assessorament Técnic i Atenció a la Víctima (EATAV) va manifestar ahir, durant el judici que es va celebrar a l’Audiència Provincial de Lleida, que el relat de la menor de 14 anys que va denunciar que un professor de guitarra d’una escola de música de Vielha era creïble. En aquest sentit, va exposar que “la menor tenia una excessiva reacció emocional per un fet puntual i una personalitat hipersensible, raó per la que no ho va comunicarenelseumomentihovafer quan el va veure al pavelló dos anys després”. A més, va indicar que, “tot i les contradiccions en les seves declaracions poden restar credibilitat, aquestes poden ser perquè durant els dos anys ho ha anat reconstruït. El que sembla és alguna cosa va passar”.

La menor va relatar, darrera d’una mampara que els fets van succeir el febrer de 2016, quan ella tenia entre 10 i 11 anys. Durant una classe de guitarra, “el professor em va posar la mà dins del pantaló i em va tocar els genitals. Em vaig quedar paralitzada, em vaig aixecar i vaig marxar”. De fet, va argumentar que ho havia denunciat anys després en veure l’acusat regulant el trànsit prop del poliesportiu de Vielha.

Per la seva part, l’acusat, D. R. R., va negar els fets dient que “no li vaig tocar els genitals i desconec perquè ho va dir”. A més, va explicar que “ella diu que va succeir al febrer i que només va venir un cop més a classe, però va continuar fins al desembre fent classe de guitarra amb normalitat”.

Fiscalia demana tres anys i mig de presó i que indemnitza la víctima amb 1.000 euros, de la mateixa manera que l’acusació particular. Per la seva banda, la defensa va demanar l’absolució del seu client perquè “la menor ha mentit en qüestions essencials per reforçar el seu relat”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats