Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hEls funcionaris de la presó denuncien l'augment d'agressionsEs van concentrar per a donar suport a un company citat a declarar


El personal del Centre Penitenciari de Ponent es va concentrar ahir a les 11.00 hores per a denunciar l'augment d'agressions i donar suport a un company citat a declarar.

Es van reunir la mateixa hora en què el seu company declarava a Barcelona per l'agressió d'un intern que li va comportar al treballador cinc punts de sutura a l'ull, segons va explicar Miquel Àngel Sánchez, que va afegir que el company declara com a testimoni però que “li pot comportar un expedient disciplinari perquè l'administració pot entendre que la seva actuació de cohesió no està molt justificada”. El personal denúncia que les agressions a funcionaris “s'han duplicat” en els últims anys a Catalunya. 

Des del departament de Justícia, però, creuen que l'augment no és tan elevat com denuncien els treballadors, encara que segons dades estadístiques de les incidències en 2018 i les registrades fins a juny del 2019, aquestes han augmentat.

Segons les xifres, el nombre d'agressions greus a funcionaris entre gener i el juny de 2018 és el mateix que les d'aquest any durant el mateix període: 17. Les agressions lleus, però, han passat de ser 63 el 2018 a ser 110 aquest any.

El personal de la presó de Lleida atribueix l'augment al fet que els centres no estan preparats per a interns perillosos i no descarten més accions si des de la Generalitat no donen una solució a aquest problema.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats