Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els gremis de llibreters, floristes i forners confien en mantenir les xifres de venda per Sant JordiMaria Balañá, representant dels floristes lleidatans, alerta sobre l’elevat nombre de parades il·legals a la ciutat de Lleida


Els tres gremis lleidatans?i la FECOM (Federació de Comerç) esperen que es mantinguin les vendes d’anys anteriors malgrat les especials dates d’enguany.

Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, explicava que són molt optimistes perquè el Pa de Sant Jordi “està ja molt instaurat a la ciutat després de 20 anys i la gent el compra cada vegada més” i confia en superar les 80.000 unitats que es van vendre l’any passat. 

Per la seva banda, Jordi Caselles, president del Gremi de Llibreters de Lleida, també creu que les vendes es mantindran respecte a anys anteriors. “Aquesta setmana està anant millor del que esperàvem, ajuda molt que els nens no van a l’escola i hi ha més moviment pel carrer”, deia i recordava que les llibreries que vulguin podran obrir dilluns dia 22.

Maria Balañá, presidenta del Gremi de Floristes, explicava que la previsió és que les vendes “siguin similars” i que “el més important és que la gent surti al carrer i vagin als floristes”. A més, va queixar-se per les parades illegals. “Nosaltres pagàvem algú perquè mirés on estaven situades, però és complicat que ho haguem de pagar perquè l’ajuntament no faci bé les coses; l’any passat hi havien unes 230 parades a la ciutat, però de floristes només 35 o 40”. 

Maria Rosa Eritja, presidenta de la FECOM, es va congratular d’aquesta Diada, que “és de consum, però diferent, ja que consumint flors –natura– i llibres –idees i contrastos de parers–”. Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida va posar en valor que els tres gremis “sumin sinergies de cara a la festivitat de Catalunya, és un exemple de com s’han de fer les coses”. 

El Gremi? de Forners presenta a la Paeria el Pa de Sant Jordi

La junta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, presidida per Pilar Marqués, va fer ahir a la Paeria la tradicional presentació del Pa de Sant Jordi. Marqués va dir que el Pa de Sant Jordi es podrà adquirir als diferents establiments adherits al gremi i durant la Diada a l’estand que es col·locarà a la Plaça de la Catedral i que “el Pa de Sant Jordi és un producte molt elaborat fet a base de formatge, sobrassada i nous, un fet que permet emular les quatre barres de la senyera catalana”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats