Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hEls magistrats Barrientos i Armas s'aparten de la causa contra Torra mentre es resol l'incident de recusacióEl TSJC obre peça separada per decidir si la petició del president tira endavant i suspèn mentrestant el procediment


El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas s'han apartat de la causa contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència mentre es resol l'incident de recusació plantejat per la defensa del president.

El TSJC ordena al lletrat de l'administració de justícia que designi un instructor i obri una peça separada per decidir si la petició de Torra tira endavant. Mentrestant, el procediment queda suspès. A més, dona tres dies a les parts perquè es pronunciïn sobre les causes de recusació. El president està citat el 25 i el 26 de setembre a un judici per desobediència a les instruccions de la Junta Electoral Central sobre la presència de llaços grocs i altres símbols en edificis de la Generalitat durant la campanya electoral.

Torra ha demanat recusar Barrientos amb l'argument que "s'ha posicionat sobre els presos polítics, sobre la suposada neutralitat dels espais públics, sobre els llaços grocs, sobre la resolució de la JEC i fins i tot sobre la ideologia i posicionament polític" del president". Pel que fa a Armas, argumenta que va intervenir en l'admissió a tràmit de la querella.

El TSJC ha decidit nomenar com a instructor d'aquesta peça separada el magistrat Carlos Ramos, que ja va instruir la causa per desobediència contra Torra.

El TSJC respon a Torra que està citat a les 9.30 hores al Palau de Justícia

El lletrat de l'administració de justícia de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha respost a la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, que la citació del proper 25 i 26 de setembre és a les 9.30 hores a la primera planta del Palau de Justícia. La defensa del president havia presentat un escrit reclamant l'horari i el lloc del judici per desobediència contra Torra, perquè no hi constaven en la resolució que fixava la data de la vista. El president està acusat d'un delicte de desobediència a les instruccions de la Junta Electoral Central sobre la presència de llaços grocs i altres símbols en edificis de la Generalitat en campanya electoral.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats