Lleida
20-41° C (sol)
97% 26 km/h


Els manifestants de Hong Kong aconsegueixen suspendre la llei d'extradició a la XinaEls opositors al projecte legislatiu volen que es retiri definitivament i demanen més protestes


El moviment ciutadà hongkonés, que protagonitza una mobilització inèdita en dècades a  l'antiga colònia britànica contra el projecte de llei d'extradició del seu Govern, va aconseguir ahir suspendre la seva aprovació però no la seva retirada.

Davant la nova manifestació convocada per avui, la cap del Govern d'Hong Kong, Carrie Lam, va donar ahir marxa enrere i va anunciar la “suspensió” fins a nou avís de la seva controvertida proposta legislativa, que permetria extradir a la Xina als acusats de certs delictes.

“Hem creat un gran conflicte i molta gent està decebuda i trista. Jo també estic trista i em sento penedida per provocar aquest conflicte”, va reconèixer Lam davant desenes de mitjans locals i internacionals. I va agregar que el seu govern “escoltarà obertament les opinions sobre el projecte” i que accepta les crítiques a la seva actuació “amb sinceritat i humilitat”.

Les paraules de la cap de l'Executiu no van convèncer, no obstant això, als opositors a la controvertida llei, agrupats entorn del Front Civil pels Drets Humans, que van anomenar poc després de les seves paraules a continuar les protestes i a acudir massivament avui als carrers per a reclamar la seva dimissió i la retirada definitiva del projecte legislatiu.

“La suspensió no és acceptable perquè el Govern podria reprendre el projecte de llei en cinc dies, en qualsevol moment”, va afirmar Jimmy Sham, coordinador del front civil en una altra roda de premsa al parc Tamar, just al costat de la seu del Parlament.

Un altre dels responsables del front, Wong Yok Mo, va explicar que després d'avui “si és necessari” organitzaran més manifestacions “i un altre tipus d'actes de protesta” fins a aconseguir les seves reivindicacions, entre elles la retirada de tots els càrrecs contra els detinguts en les mobilitzacions. Demanen, a més, que les marxes siguin considerades “un dret legítim i no una revolta”, tal com les va qualificar Lam.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats