Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els Mossos investiguen els desperfectes causats en diferents radars de les carreteres lleidatanesEl grup L’Estaca diu ser l’autor de l’acció


Els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació per identificar els autors dels danys que van patir ahir de matinada diversos radars de la demarcació de Lleida. En aquest sentit, en un comunicat un grup independentista anomenat L’Estaca es va atribuir l’autoria d’una acció que tenia com a objectiu boicotejar radars de tot el territori català. Així mateix, segons van explicar fonts de la policia catalana es tracta d’un delicte de danys. A més, des del Servei Català de Trànsit (SCT) es va indicar que en aquests moments s’estan avaluant tots els desperfectes que van patir els aparells.

El grup independentista L’Estaca, en el seu comunicat, manifestava que la seva acció es basava en “la voluntat de derogar els límits recaptatoris de velocitat a un elevat nombre de vies catalanes, sobretot a carreteres i autopistes”. En aquesta línia, afegia que “reivindiquem el dret a conduir responsablement i lamentem l´’us abusius de mesures repressores amb finalitat recaptatòria que sempre recauen sobre la ciutadania”. Per altra banda, indicava que el seu objectiu és “trencar la normalitat per aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió política, judicial i policíaca com a pas imprescindible per a negociar la independència de Catalunya. Aquesta acció coordinada és tan sols la primera de noves accions i mobilitzacions”, va afegir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats