Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els musulmans plantegen ubicar la mesquita a la Bordeta, Copa d'Or, la Mariola o Ciutat JardíLa comunitat musulmana de Lleida ha demanat a la Paeria iniciar el diàleg per estudiar l'emplaçament de la futura mesquita i per això ha proposat cinc terrenys en sòl urbà.


La Comunitat Islàmica de Cooperació i d'Unió de Lleida i Comarca de Segrià (CICU) ha proposat a la Paeria 05:00 terrenys en sòl urbà per construir una mesquita a la ciutat de Lleida i ha demanat a la regidoria d'Urbanisme que "s'obrin converses per concretar l'emplaçament del futur equipament religiós".

L'entitat planteja "terrenys situats en sòl urbà i de titularitat municipal susceptibles de ser destinats a l'ús religiós, és a dir, solars qualificats d'equipament comunitari". Els musulmans de Lleida proposen "adquirir un dels terrenys per via de cessió gratuïta, donada la nostra finalitat".

La primera de les superfícies està situada a l'avinguda Miquel Batllori, a Copa d'Or, a la banda de la carretera LL-11, un lloc on antigament s'instal·laven les Firetes i que actualment és un aparcament provisional. En principi, s'havia plantejat cedir part d'aquesta enorme parcel·la per finançar la construcció d'al Parc de les Arts, però el concurs va quedar desert.

El següent solar, també a Copa d'Or, s'emplaça a l'avinguda President Josep Irla, davant del Decathlon, que s'utilitzava com a pàrquing durant la Festa Major de Maig i les Festes de la Tardor per facilitar l'accés dels ciutadans a les Firetes.

La tercera proposta es troba a la partida Mariola, a prop de l'escola Magí Morera i Galícia i la ludoteca de la Mariola. El següent terreny està entre l'avinguda Flix i els carrers Binèfar i Terol, al barri de la Bordeta, en un solar entre la benzinera de la Bordeta i el Mercadet.

L'última proposta se situa entre el Passeig Onze de Setembre i el carrer del Til·ler, a la banda del Centre Penitenciari de Ponent i prop de l'aparcament del Camp d'Esports, a la zona de Ciutat Jardí, que actualment s'utilitza com a pàrquing.

Fa setmanes, la Comunitat Islàmica de Lleida va mostrar la seva voluntat d'"anar de la mà" de la Paeria per trobar un emplaçament definitiu que compleixi amb el planejament i el marc legal urbanístic per construir la futura mesquita. A més, també vol consensuar l'edificació de l'equipament religiós amb la ciutadania.

Amb anterioritat, l'entitat va comprar una finca de 15.000 metres quadrats al costat del pont de Pardinyes, qualificada de sòl rústic, i va demanar a l'Ajuntament que assumís la iniciativa urbanística per requalificar el terreny. La resposta del consistori va arribar per mitjà d'un informe tècnic "clar i contundent" on es comunicava que "l'Ajuntament no pot assumir la iniciativa per a formular la modificació de planejament general proposta". A més, la finca, situada al costat del canal de Seròs i de riu, està qualificada com a zona de protecció agrícola i és un lloc potencialment inundable.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats