Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els pagesos demanen que no se’ls culpi del nou confinamentUnió de Pagesos i JARC confien en què el tancament de la comarca no afecti la campanya de la fruita


Els sindicats agraris Unió de Pagesos i JARC demanen que “no s’estigmatitzi l’agricultura com un focus de coronavirus ni s’acusi als temporers de ser els únics responsables del nou confinament”. 

El cap sectorial de la fruita dolça del sindicat JARC, David Borda, explicava ahir a LA MAÑANA que “s’ha assenyalat excessivament al sector agroalimentari durant els darrers dies” i si bé reconeixia que “els pagesos han de ser responsables del benestar dels seus treballadors”, també recordava que “hi ha molta gent que ha arribat a Lleida sense contracte de feina o sense papers i d’aquesta gent nosaltres no en som responsables, sinó que ho són les administracions”. 

El responsable nacional de la fruita dolça d’Unió de Pagesos també coincidia en el seu homòleg: “Cal recordar que la gent sense papers o sense contracte no són temporers i estan fora del nostre control, no és un problema laboral, sinó social”. Tot i això considera “injust” assenyalar els temporers com a únics transmissors del virus: “Tots ens movem i anem a treballar i això ens converteix en possibles transmissors”. 

Tots dos sindicats creuen que malgrat el tancament del Segrià no hi haurà problemes logístics importants durant la campanya de la fruita. De fet, David Boada de JARC, ho va valorar com “una oportunitat per tenir més control sobre la mobilitat i la traçabilitat dels focus dins el sector”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats