Lleida
9-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Els partits a Lleida encara no saben com faran les llistesJaume Moya gairebé descarta les primàries a En Comú Podem i a Junts per Catalunya no tenen res decidit després d'haver presentat Jordi Turull


L'endemà de conèixer que els espanyols tornen a ser cridats a les urnes el 10 de novembre, els partits catalans a la demarcació de Lleida encara no saben com encararan aquests nous comicis.

La força guanyadora, ERC, amb Xavier Eritja i Inés Granollers al capdavant, començarà a treballar en la Federació Regional que se celebrarà dijous que ve o divendres, segons va explicar el seu president, Carles Comes. Mentrestant, des del PSC, el primer secretari, Òscar Ordeig, va avançar que “tot apunta a què es repetiran les llistes de les anteriors eleccions”. Per tant, Montse Mínguez continuaria al capdavant de la llista socialista. Tot i això, Ordeig va explicar “que estem pendents que es convoqui el Consell Nacional a Barcelona perquè ens diguin quin procediment s'ha de seguir”.

Per la seva part, Jaume Moya, d'En comú Podem, creu que “serà difícil poder fer primàries per qüestions de temps” però que encara no han decidit res. En aquest sentit, va afirmar que “nosaltres confiàvem que hi hauria govern”.

A Junts per Catalunya tampoc hi ha gens decidit, després de presentar el pres polític Jordi Turull com a cap de llista en els anteriors comicis amb Concepció Cañadell, alcaldessa de Térmens, de número dos. La incertesa també hi és a Ciutadans, que a l'abril va presentar Maria Burrel com a candidata, ara actual regidora i diputada provincial. 

Quant als populars, sembla que segueixen el mateix mètode que el PSC, ja que la seva presidenta, Marisa Xandri, va avançar ahir que “en principi es mantindran els mateixos candidats que en les anteriors”, encara que cal esperar a què es convoquin els nous comicis.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats