Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hEls pilots de Ryanair protestaran durant cinc dies al setembreEl sindicat va registrar la convocatòria de vaga un dia després de l'infructuós intent de mediació amb la companyia


Els pilots de Ryanair van presentar ahir la convocatòria oficial de vaga per als dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre, va confirmar el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA).

El sindicat va registrar la convocatòria de vaga un dia després de l'infructuós intent de mediació amb la companyia irlandesa de baix cost en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (Sima). Segons el Sepla, Ryanair "s'ha mostrat inflexible" al Sima davant la seva petició de trobar una sortida al tancament de les bases de Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona que, segons les seves previsions, suposaria l'acomiadament de més de 500 empleats de la companyia, entre ells 150 pilots.

El sindicat recorda en una nota que "no hi ha motius legals que justifiquin" el tancament de les bases i explica que manté la convocatòria de vaga "perquè és l'única eina per intentar salvar l'ocupació de tots els pilots" de Ryanair en aquestes bases i a Espanya. La vaga confirmada pels pilots de Ryanair se suma a la que desenvolupen els tripulants de cabina de passatgers (TCP) a Espanya d'aquesta mateixa aerolínia de baix cost. Els TCP de Ryanair ja han completat dues jornades de vaga, els passats diumenge i dilluns, i el calendari d'aturades inclou també els propers dies 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29.

Per tant, les vagues dels pilots i els TCP de Ryanair coincidiran en quatre dies de setembre (divendres 20, diumenge 22, divendres 27 i diumenge 29).

Els tripulants de cabina protesten també pel tancament de les bases a Tenerife Sud, Lanzarote, Gran Canària i Girona.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats