Lleida
20-40° C (sol)
97% 26 km/h


Els polítics se’n van de ‘compres’Els diferents partits fan campanya al Mercat de Pardinyes


Les diferents formacions polítiques van aprofitar el segon dissabte de campanya per visitar diferents mercats i parlar amb venedors i clients. Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Popular i Vox van escollir el Mercat de Pardinyes de Lleida. En Comú Podem  va optar pel Mercat de Balaguer i Ciutadans i el Partit Socialista van fer doblet amb ambdós mercats.

La regidora a la Paeria Cristina Simó, de JuntsXCat, va assegurar ahir que la seva formació és “la llista del resultat de l’1-O, del president legítim, Carles Puigdemont, i del Govern legítim escollit per les urnes i que està a la presó”. Simó també va dir que visitava el Mercat de Pardinyes perquè “parlant amb la gent és l’única manera de veure les seves necessitats”. ERC també va instal·lar una carpa al mercat. La número dos de la candidatura republicana a la Paeria, Jordina Freixanet, va explicar que “Esquerra sempre ha defensat a Madrid els interesos dels lleidatans” i que cal pensar “en clau d’autodeterminació i recordant l’1-O”. Ciutadans és una altra de les formacions que ahir va posar carpa al mercat lleidatà. 

José Luis Osorio, regidor de la formació taronja a la Paeria, va assenyalar que la seva formació ha posat en marxa “diferents mesures en favor de la conciliació laboral”i “rebaixarà la taxa als autònoms”. El candidat popular al Congrès per Lleida, Dante Pérez, que ahir es trobava també fent campanya a Pardinyes, va dir que “el PP ha fet un procés de removació amb intenció de ser la Casa Comú del Constitucionalisme”. Per la seva banda, la cap de llista del PSC per Lleida, Montse Mínguez, va afirmar que “qui vulgui realment un govern d’esquerres, que aposti pel progrés i la recuperació dels drets socials sap que només hi ha un vot vàlid, el vot socialista”. Representants de VOX també es van passejar ahir pel Mercat de Pardinyes i van reafirmar el seu compromís de fer front a l’independentisme. Alguns joves de col·lectius anticapitalistes els van seguir i increpar sense que anés a més, degut a la presència dels Mossos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats