Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els raiers de la Noguera Pallaresa s’adapten a la nova situació amb èxitNomés va baixar un únic rai i es va fer una retransmissió en directe a YouTube


Els raiers s’han vist obligats a adaptar-se a la situació provocada pel coronavirus, un fet que es va veure ahir reflectit en la XLII Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa. En aquest sentit, al llarg dels sis quilòmetres de recorregut entre la presa de Llania fins al Pont de Claverol enguany només va baixar un rai, però la presidenta de l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa, Paula Dalmau, es va mostrar satisfeta per com s’havia desenvolupat la jornada, en dir que “la resposta de la gent ha estat molt positiva”.

En aquesta línia, va expressar que “aquest any només ha baixat un rai de forma simbòlica, tot i que desitgem que les properes edicions les puguem celebrar amb total normalitat”. Així mateix, cal recordar que la cita de la Pobla de Segur acostuma a reunir nombroses persones que tenen com objectiu gaudir de la tradició. “Malgrat tot, aquest any vam demanar a tothom que evités les concentracions i les aglomeracions, i la gent ho ha respectat. Mostra d’això és que tot ha sortit molt bé i no hi s’ha produït cap tipus de problema”, va dir Dalmau.

A més, una de les novetats va ser la retransmissió en directe a través de YouTube. “Ha tingut molt bona acollida. Durant dues hores i quart s’ha retransmès la baixada del rai amb entrevistes i la resposta de les persones que ho han seguint ha estat molt positiva”, va manifestar Dalmau. A més, va puntualitzar que “moltes persones que no s’han pogut desplaçar i això els ha permès poder-ho seguir”. Per aquesta raó, va anunciar que “la retransmissió ha vingut per quedar-se i en futures edicions la tornarem a fer”.

D’altra banda, en anys anteriors després de la baixada s’organitzava una paella per a socis i no  socis de l’associació. “Aquest any ha estat diferent i la paella l’hem preparat perquè la gent se la pogués emportar a casa i passar-ho bé també amb els familiars i els amics”, va matisar.

El Nil de la Paz va ser un dels raiers que ahir va baixar el Noguera Pallaresa. “Ha estat una bona experiència. La gents s’ha repartit pel recorregut i ha gaudit. Hi han hagut punts complicats que els hem superat amb èxit. A més, el rai mesura sis metres i no ens ha calgut portar la mascareta perquè tenim lloc per mantenir la distància de seguretat”, va explicar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats