Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


''Els robots fan tasques, no treballs''



San Jacinto avança que a l'any 2022 la intel·ligència artificial afectarà 1 de cada 5 treballadors.


"Els robots fan tasques, no treballs". Així s'expressà ahir des de la Seu d'Urgell en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu Olga San Jacinto, que ostentà altes responsabilitats a Google Amèrica durant 15 anys. San Jacinto pronuncià ahir a la tarda una conferència sobre robots, intel·ligència artificial i automatització i com afectaran les noves tecnologies als llocs de treball.

"En aquests moments estem en la quarta revolució digital i aquesta té a veure amb la intel·ligència artificial, és a dir, simular al cervell humà", afirmà davant un nombrós públic a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, format per empresaris de Lleida, Andorra i Aragó.

L'experta en tecnologia explicà que la primera revolució arribà als anys 80, la segona, fou l'evolució digital amb l'extensió dels ordinadors, la tercera, fou l'Internet als mòbils, i ara és l'era de la intel·ligència artificial.

"El canvi està aquí i serà positiu si ho fem bé", manifestà. San Jacinto avança que a l'any 2022 la intel·ligència artificial afectarà 1 de cada 5 treballadors.

Insistí en què els robots sempre faran tasques i mai treballs i en aquest sentit posà l'exemple d'un cirurgià, que remarcà que malgrat haver robots "que reconeixen molt bé la imatge d'una ressonància, sempre serà necessari el cirurgià per donar la notícia al pacient i pel tracte humà".

Remarcà que les màquines no faran mai treballs de comunicació o creativitat per exemple, atributs que es reservaran sempre als humans.

"El canvi que ve es per gaudir-lo, no se l'ha de tenir por ni hem de ser negatius, ens donarà la oportunitat de redissenyar molts llocs de treball", digué.

L'adaptació de les noves generacions a aquest canvi augura que serà fàcil ja que "un nen aprèn abans a fer anar un mòbil que a cordar-se les sabates".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats