Lleida
19/30° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els serveis mínims estaran al 40% en els trajectes de Rodalies durant la vaga de RenfeNomés circularan quatre de cada deu trens de les dotze del migdia fins les quatre de la tarda, i de les vuit del vespre a mitjanit


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment van establir ahir uns serveis mínims del 40% per als trajectes de Rodalies durant la vaga parcial convocada pel sindicat CGT per a avui.

Així, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i de vuit del vespre a les dotze de mitjanit només circularan quatre de cada deu trens, mentre que fora d'aquestes franges el servei serà l'habitual. 

D'altra banda, durant el període de parades parcials establert per a la vaga, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s'assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Pel qual es refere als serveis Avant els serveis essencials són del 65%.

Segons va explicar Renfe en un comunicat, els viatgers que resultin afectats per la parada podran sol·licitar un canvi o reemborsament del bitllet sense cap cost addicional. La convocatòria es repetirà el pròxim 30 d'agost i l'1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada. 

El passat 31 de juliol ja es va celebrar una primera mobilització, que va tenir un seguiment que no va arribar al 3%, segons la companyia.

La CGT va convocar aquestes parades per a reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que es pari l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre altres. 

Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible “mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria” i demana que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana.

L'anterior vaga

El sindicat CGT també va convocar una vaga el 31 de juliol, coincidint amb l'operació sortida i l'operació tornada de molts en motiu del canvi de mes i de quinzena.

Una de les reivindicacions de la parada de la vaga del 31 de juliol va ser la manca de personal i que una bona part d'aquests treballadors es van incloure en els serveis mínims, que van ser de 40% per a Rodalia, el 65% cap endavant i del 78% per a l'AVE-Llarga Distància, els mateixos que s'han decretat per la vaga d'avui.

En aquesta ocasió, la vaga va tenir un seguiment del 3%, segun va manifestar Renfe, que va afirmar que atribuïa aquesta xifra al fet que el sindicat que convoca la vaga, CGT, és minoritari.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats