Lleida
8-19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els tallers de l’OJC dins del projecte social Apropa Cultura tornen a MollerussaMúsics i membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, al Teatre L’Amistat


Músics i membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida van tornar ahir al Teatre L’Amistat de la capital del Pla d’Urgell per donar seguiment a la proposta social d’Apropa Cultura, de la qual l’orquestra n’és promotora al territori lleidatà amb la iniciativa Un matí d’orquestra.

L’activitat va consistir novament a oferir dos tallers amb experiència sensorial i personal envers la música. Així, els participants han tingut l’oportunitat de gaudir de forma propera de dos concerts a càrrec del quintet de metall Sporadik Brass, format per músics de l’OJC, amb un repertori adaptat a les necessitats de cada grup.

Tanmateix, durant els tallers a càrrec de la musicoterapeuta Pilar Planavila, van poder experimentar i aprofundir en els sons, els matisos, els ritmes i la possibilitat de tocar diversos instruments que habitualment no disposen en el seu entorn. Ahir van assistir als tallers i concerts una trentena de membres de l’Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM) i de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Mollerussa. 

D’aquesta manera, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell contribueix a enriquir el teixit cultural del territori, facilitant l’accés a la música a través d’una activitat social i creativa adreçada als col·lectius més vulnerables, que en un entorn de proximitat i en un espai adaptat i accessible a tots els públics, han pogut gaudir aquesta vivència. 

La d’avui ha estat la segona sessió d’”Un matí d’orquestra” a Mollerussa. La iniciativa tindrà lloc pròximament als municipis de Juneda, Cervera i Solsona, on finalitzarà la segona ronda de tallers i concerts amb el quintet de metalls de l’OJC Sporadik Brass, a principis del mes de juliol.

FOTO: OJC

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats