Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hEls treballadors de la zona blava i la grua anuncien protestesEls sindicats UGT i CCOO demanen la remunicipalització d'aquests serveis


El comitè d'empresa d'Estacionaments i Serveis SAU (EYSA), format per representants dels sindicats UGT i CCOO, van decidir per majoria -39 vots a favor i 1 en contra- en assemblea general exigir la Paeria la remunicipalització del servei de zona blava, grua, dipòsit i gestió dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

L'assemblea arriba després que el comitè d'empresa s'hagi reunit ja dues vegades amb el nou govern de l'Ajuntament de Lleida i aquest els hagi informat que no és possible dur a terme aquesta petició, segons fonts sindicals.

"El consistori argumenta que la situació econòmica de l'Ajuntament no permet prendre aquesta decisió en aquests moments. No obstant això, cal recordar que mentre els grups municipals d'ERC i el Comú de Lleida -dos dels partits del tripartit municipal al costat de JxCat- van estar a l'oposició es van omplir la boca parlant de remunicipalització dels serveis públics ", segons va explicar ahir el comitè d'empresa d'Estacionaments i Serveis SAU.

"No ens convencen aquestes excuses que ens donen i ens sentim molt molestos. No entenem que ara que aquesta decisió està a les mans, no la prenguin", ha apuntat el comitè d'empresa. És per això que després de l'assemblea en la qual la majoria dels treballadors van decidir lluitar perquè aquesta remunicipalització del servei es faci efectiva, no es descarten futures mobilitzacions.

Els sindicats van presentar el passat mes de juny una denúncia contra el plec de condicions del concurs convocat a l'Ajuntament de Lleida per a la concessió del servei de zona blava, grua, dipòsit i gestió dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics. Una queixa que va ser estimada pel Tribunal Català de Contractes i que va obligar a aturar el concurs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats