Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els treballadors de Nissan no es presenten a la primera reunió del procés oficial de consultes per negociar el tancamentFrank Torres fa una "crida pública" a obrir el diàleg amb la plantilla: "És la millor manera d'avançar"


Els treballadors de Nissan no s'han presentat a la primera reunió del procés oficial de consultes per negociar el tancament, després que el 30 de juny es constituís la mesa de negociació per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 2.500 persones, segons ha explicat l'empresa. En un comunicat, la multinacional ha lamentat la posició de la representació dels treballadors i ha reiterat la importància "'d'obrir un diàleg" per avançar en les negociacions. El responsable de pilotar el tancament, Frank Torres, ha recordat que el compte enrere de 30 dies per a negociar l'ERO ja ha començat "Faig una crida pública, a què totes les parts ens asseiem perquè el diàleg és la millor manera d'avançar", ha dit en declaracions citades en una nota.

El vicepresident executiu de la multinacional a Rússia també ha defensat que l'equip directiu treballa per intentar trobar la "millor solució" i ha reconegut que és "un moment difícil per totes les persones relacionades amb les operacions industrials de Nissan a Catalunya". "Després de la constitució de la mesa de negociació el passat 30 de juny, el període formal de consultes ja s'ha iniciat i és necessari, i per això faig una crida pública, a què totes les parts ens asseiem perquè el diàleg és la millor manera d'avançar", ha explicat. La propera reunió està prevista pel 10 de juliol.

En la trobada de dilluns passat, que va iniciar el compte enrere de 30 dies per presentar l'ERO, l'automobilística va oferir la "possible continuïtat" del Centre Tècnic Europeu (NTCE) i de l'àrea de Compres, que donen feina a unes 400 persones.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats