Lleida
19-35° C (sol)
97% 26 km/h


Els trens tornen a parar a la via principal de les Borges i s’evita així el pas habilitatAdif confirma que hi estacionen “des de Setmana Santa” i Mir diu que no han rebut cap comunicat


La majoria dels trens a l’estació de les Borges Blanques tornen a parar a la via principal, la 1, després que l’any passat estacionessin a la via 2 i s’hagués d’instal·lar un pas habilitat que creuava pel mig de les vies.  

Van ser molts els usuaris que es van queixar de la localització del pas habilitat, ja que “suposa haver de fer un tomb llarg” segons explicaven els veïns, que a més afirmaven que per a les persones grans els comportava molèsties i que perillava la seguretat. Aquest pas, tot i que en un principi es va dir que era “provisional”, no ha estat solucionat fins a aquest mes de maig, quan “la majoria de trens han començat a parar a la via correcta, la més propera i, així, no han de passar pel pas habilitat”. Així ho assegura l’alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir, que afirma, però, que és “provisional perquè a l’Ajuntament no hem rebut cap confirmació que la solució sigui definitiva”. En aquest sentit, des d’Adif s’afirma que “els trens paren a l’andana més propera des de Setmana Santa”. 

Aquesta solució “provisional” és ben rebuda per l’alcalde perquè “havia de primar la seguretat” però lamenta no haver rebut cap comunicat al respecte. 

recollida de firmes

Cal recordar que al seu moment, el consistori va recollir entre 300 i 400 firmes que, posteriorment, va enviar a Adif, així com una moció aprovada pel ple, per mostrar el seu rebuig a la mesura, que consideraven que podia causar “danys”.  Unes firmes i una moció que tampoc van rebre cap resposta per part d’Adif.

Aquest pas habilitat a l’estació de tren que creuava les vies va ser posat com a mesura de caràcter “operatiu” i que en tot moment es va garantir “el servei al passatger dins l’horari previst”. Des d’Adif es concretava, al seu moment, que “els trens no estacionen a la via 2 perquè si ho fessin perdrien entre dos i tres minuts fent una maniobra”. 

Aquesta operació va ser acordada amb Renfe, que és qui ofereix el Servei Públic, i amb la Generalitat, que n’és la titular però va generar moltes crítiques entre els usuaris i l’Ajuntament de les Borges. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats