Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEls veïns critiquen l'estretor del renovat carrer Sant MartíL'Associació de Jaume I el Conqueridor es queixa que les voreres són molt amples i temen que s'omplin de terrasses


L'Associació de Veïns de Jaume I el Conqueridor critica l'estretor de la calçada del carrer Sant Martí després de les obres de reforma que ultima la Paeria, en concret en el tram entre Prat de la Riba i Ronda de Sant Martí. El president de l'entitat veïnal, Jaume Milles, es va queixar que s'hagi eliminat una línia d'estacionament de vehicles per ampliar les voreres. "Han deixat una calçada molt estreta, on els camions no podran ni passar", va explicar i va afegir que "les noves voreres tampoc facilitaran el pas dels vianants perquè segur que s'omplen de terrasses de bar". Milles també va criticar que l'Ajuntament no els informés sobre les característiques de les obres abans d'iniciar-les. "Abans de començar les obres no ens van consultar res", va dir.

La reforma d'aquest tram del carrer Sant Martí, que es va iniciar al juliol, consisteix en la millora de l'clavegueram i de la xarxa d'aigua, en concret de la canonada general que passa per aquest vial i que enllaça amb els dipòsits de la Seu Vella. Aquestes obres comporten la reconstrucció de l'paviment del carrer, donant més espai als vianants, pacificant el trànsit i augmentant l'enjardinament. Les voreres tindran a partir d'ara més de 4 metres d'ample (excepte on hi hagi aparcament de càrrega i descàrrega), mentre que la calçada tan sols té 3 metres d'amplitud.

Per a això, la Paeria ha hagut de suprimir un lateral d'estacionament, una mesura que no agrada a l'associació de veïns. També s'han fet millores a la cruïlla de Sant Martí amb Camp de Mart i Bonaire, que ha passat a tenir una configuració de plataforma elevada, amb llambordes i prioritzant el pas dels vianants per facilitar la seva accessibilitat. Precisament ahir s'estava pintant la senyalització horitzontal d'aquesta zona.

L'Ajuntament preveu dur a terme una altra fase d'obres, entre la Ronda de Sant Martí i el carrer Peralta, al costat de la Panera, que havien d'iniciar abans de final d'any, tot i que no podrà ser així. Aquest tram estava vinculat a la reforma de la plaça de la Panera, la licitació del qual va haver de suspendre per un error infantil a l'hora de plasmar la xifra de l'pressupost. A l'respecte, Milles va recordar que a la seva entitat no els agrada el projecte que va aprovar la Paeria per refer aquest espai i va apostar per renovar el que ja tenen. També va reclamar la supressió d'unes escales a la vorera prop de l'antiga comissaria.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats