Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/hEls veïns desallotjats de l’edifici de Juneda comencen a tornar a casa cinc dies després del focTreballen “contra rellotge” per restaurar els baixos


Després de cinc dies fent nit a la Manreana, els veïns i veïnes afectats per l’incendi d’un pàrquing a Juneda van poder començar a tornar a casa ahir, excepte en dos habitatges: un que no té vidres i l’altre, que es troba  sobre la columna més afectada.

En aquest sentit, segons va explicar ahir el regidor de Medi Ambient, José Luís Garrido, s’estan fent les tasques per poder reparar l’habitatge “a contra rellotge per acabar els baixants”, ja que va ser la part més afectada per les flames, les quals van deixar sense aigua, ni llum ni gas aquesta part. Garrido va explicar que, segons el propietari, “entre ahir i avui tindran tots els serveis”. De moment, però, són dotze els pisos que tenen els serveis restablerts. Cal recordar que tan bon punt van ser desallotjats pel foc, l’ajuntament va habilitar l’edifici de la Manreana perquè hi poguessin passar la nit i facilitar-los la situació. A més a més, van posar a disposició dels veïns una furgoneta municipal per desplaçar-se fins a Juneda. Així mateix, des del consistori també se’ls ha garantit en tot moment el menjar.

L’origen de l’incendi va tenir lloc el dimecres passat a les 14.28 del migdia en un pàrquing situat al carrer Riu de la Femosa, on s’hi van arribar nou dotacions de Bombers, Mossos d’Esquadra i Policia Local per extingir un foc que va cremar amb virulència una pila de matalassos i, com a conseqüència, va afectar diversos vehicles, bicicletes i motos. A la nit, l’arquitecte municipal se’n va fer càrrec i es va apuntalar l’edifici.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats