Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

11 desembre 2019


Els veïns desallotjats pel foc en un edifici de Juneda tornaran a passar aquesta nit a la ManreanaEl consistori els garanteix menjar i dormir, a l’espera de l’evolució


Els veïns desallotjats dimecres a Juneda per un incendi en un pàrquing tornaran a fer nit a la casa de colònies La Manreana, habilitada per l’ajuntament, segons va explicar el regidor de Medi Ambient, José Luís Giménez. 

L’edifici es troba apuntalat i l’arquitecte municipal va decidir el mateix dimecres a la nit que no s’hi podia entrar. D’aquesta manera, els 120 veïns de l’edifici afectat pel foc al carrer Riu de la Femosa, hauran de passar la nit, de nou, al lloc habilitat per l’ajuntament. Per ara, el consistori els garanteix “menjar i dormir” i si a partir d’avui encara no poden tornar a les seves cases, “s’estudiarà el que es farà”. 

L’incendi es va originar a les 14.28 del migdia en el pàrquing d’aquest bloc de pisos. Les flames van cremar amb força una pila de matalassos, afectant, també, de manera parcial, tres turismes. Com a conseqüència, el fum també va danyar una desena de cotxes més, cinc motos i tres bicicletes. De la mateixa manera, un pilar i el forjat del sostre també van quedar afectats. Amb totes les nou unitats de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local actives al lloc dels fets, es va comprovar l’afectació de les flames i es va decidir apuntalar l’edifici i acompanyar les famílies afectades a recollir les seves pertinences. 

Passades les primeres hores del succés, es desconeixen encara les causes que van originar l’incendi, segons va explicar el consistori. Però les conseqüències són ben visibles i és que el pàrquing de l’edifici continua sense tenir ni llum, ni aigua ni gas, “i amb els baixos desfets”. És per això que, davant d’aquesta situació, des del consistori s’ha demanat actuar amb “celeritat” per solucionar-ho. 

Actuació “ràpida”

José Luís Garrido va destacar ahir que des de l’ajuntament de Juneda es va actuar de “manera ràpida” garantint, així, el sopar i l’avituallament a tots els veïns afectats. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: