Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els veïns exigiran al govern de Miquel Pueyo que prioritzi la recuperació del Centre HistòricAfirmen que cada vegada hi ha més conflictes i que les administracions no busquen solucions


Responsables veïnals del Centre Històric reclamaran al futur alcalde, Miquel Pueyo, que prioritzi la recuperació del barri, que porta dècades molt degradat social i urbanísticament. El Casc Antic és un polvorí. Això no és nou, però la situació ha empitjorat en les últimes setmanes, segons els seus responsables veïnals. 

A l'arribada constant de temporers, que ja fa mes i mig que ronden pel barri, cal sumar la reubicació de diverses famílies conflictives que procedeixen de l'antic campament de Cappont i que, després de recórrer diversos barris (Bordeta, Mariola, Balàfia), ara s'han instal·lat al Centre Històric, segons va explicar ahir Josep Maria Muñoz, portaveu de la plataforma del Pla de l'Aigua. 

A més, hi ha un grup d'una dotzena de menors sense escolaritzar, que sempre està ocasionant problemes, segons Muñoz, que s'ha mostrat molt crític amb les administracions, "perquè a més de no fer res per solucionar els problemes, ni tan sols els importa el que passi al Casc Antic ". Segons Muñoz, des de fa almenys 10 anys "ni el govern de la Paeria ni l'oposició s'han preocupat pel Casc Antic, on la gent té impunitat total per fer el que li dóna la gana". Per tant, el portaveu del Pla de l'Aigua, almenys, no confia que el canvi de govern a l'Ajuntament serveixi per a alguna cosa. 

"Tant de bo que el nou alcalde Miquel Pueyo s'ho prengui seriosament, però jo no confio". Els principals problemes del Casc Antic són recurrents: "Des de fa anys és el principal punt de venda de droga de la ciutat, però no es fa res, ni tan sols els Mossos o la Guàrdia Urbana", segons Muñoz. També hi ha una alta okupació d'habitatges, "però no de persones que ho necessiten sinó de gent que fa negoci, ven droga o objectes robats". En definitiva, "allà tothom pot fer el que vulgui perquè ningú li dirà res ni li va a multar". Una cosa semblant opinen des de l'associació de veïns de Jaume I el Conqueridor, mentre que a l'Ereta afirmen estar millor que a la resta del Casc Antic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats