Lleida
13-33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Empreses de Lleida viatjaran a Bielorússia el 6 i 7 de juny per obrir nous mercatsSignaran un acord de col·laboració entre la Fira Sant Miquel i Belagro


Els propers dies 6 i 7 de juny el cònsol honorari de Bielorússia a Catalunya, Cristian Balcells Navarro, juntament amb una delegació d’empreses de Lleida, representants de la Fira Sant Miquel de Lleida i de l’Institut de Comerç Exterior (ICEX) tenen previst viatjar a la fira internacional agrícola Belagro, en aquest país centreeuropeu i una de les més importants del continent en aquest àmbit, per a signar un acord de col·laboració internacional entre ambdues fires, presentar el potencial agrícola de les comarques de Lleida a la Cambra de Comerç de Bielorússia a Minsk i obrir una ronda de negociacions entre empreses de Lleida i empreses de Bielorússia del sector de la fruita i les hortalisses, segons va informar ahir el Consolat de Bielorússia a Catalunya.

De la mateixa manera està previst que aquest mes de setembre visitin la Fira de Sant Miquel de Lleida l’ambaixador de Bielorússia a Espanya juntament amb la direcció de la fira Belagro i una delegació d’empreses bielorusses en el marc d’aquests acords de col·laboració i impulsar les relacions comercials bilaterals.

En paraules del cònsol, Cristian Balcells, amb orígens a les Terres de Ponent, “tots aquests avanços donaran un ressò internacional al territori de Lleida i incrementaran l’exportació de fruita als països de l’Est així com la importació de maquinària agrícola de Bielorússia i altres negocis relacionats”.  Afegeix que “s’obre una línia de negoci entre els dos territoris interessant”. L’ambaixador de Bielorússia a Espanya es va reunir el passat 14 de maig amb la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Tere Cunillera.

Les vendes de Ponent a l’exterior cauen un 10% fins al mes de març

Les exportacions de Lleida durant el primer trimestre de l’any van caure quasi un 10%, segons dades facilitades ahir pel Ministeri d’Indústria i Comerç. Les exportacions lleidatanes es van elevar als 405 milions d’euros. Pel que fa a les importacions de Lleida van créixer un 10,2% arribant a la xifra de 245 milions.Les exportacions de Catalunya van caure un 1,4% de gener a març i s’han situat en els 17.973,4 milions d’euros (MEUR), segons les dades publicades ahir. El mes de març, les vendes d’empreses catalanes a l’estranger també van disminuir, en un 4,4% respecte al mateix mes de l’any passat, registrant la xifra de 6.417,1 milions d’euros. Les importacions, en canvi, van pujar un 5,3% en el primer trimestre, fins als 23.604 milions d’euros, segons dades del Ministeri.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats