Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Endesa tallarà la llum a 1.200 famílies de Lleida si la Paeria no paga el 50% del seu deuteTalamonte va dir haver rebut un burofax que insta l'ajuntament a efectuar el pagament abans de l'1 d'octubre


Endesa amenaça amb tallar la llum a 1.200 famílies de Lleida si la Paeria no paga la meitat de les factures pendents abans de l'1 d'octubre, segons va publicar Catalunya Ràdio ahir.

El deute total que les famílies vulnerables de Lleida tenen amb Endesa ascendeix al milió i mig d'euros. L'empresa va proposar fa unes setmanes als ajuntaments d'aquells municipis que tinguessin més de 10.000 euros de deute a l'elèctrica fer-se càrrec del 50% de la factura pendent, i Endesa assumiria el 50% restant. 

Segons va explicar el tinent d'alcalde Sergi Talamonte a Catalunya Ràdio, Endesa els ha enviat aquesta setmana un burofax on reclama la meitat del deute de les factures pendents de Lleida abans de l'1 d'octubre, quan l'elèctrica marca el dia límit de pagament i a partir del qual començarà, segons el mitjà català, a efectuar els talls de llum. 

Talamonte considera que “no són maneres” i que l'Ajuntament s'ha posat en mans de serveis jurídics per a afrontar aquesta situació, i denúncia que la Llei catalana de Pobresa Energètica prohibeix tallar la llum a persones en situació de vulnerabilitat.

Talamonte considera que els ajuntaments no poden fer-se càrrec de les facutres impagades i que la Generalitat hauria d'haver deixat clar qui l'hauria d'afrontar. 

Des d'Endesa van afirmar que “estan buscant una solució i evitar l'acumulació de deute”, però van evitar fer cap declaració referent a la notícia i es van remetre a la proposta que van llançar als ajuntaments de pagar el 50% del deute de les persones vulnerables. 

En total, a la ciutat de Lleida l'empresa elèctrica té localitzats un total de 1.261 contractes deutors, 265 dels quals estan acollits al pla de bo social. És la segona ciutat de Catalunya en nombre de deutors i d'afiliats al pla de bo social, així com de deute.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats