Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEndesa tanca una anella elèctrica per a reforçar el servei a Camporrells, a la Franja de PonentS’ha estès una nova línia subterrània de mitjana tensió per unir tres centres de transformació i incrementar tant la seguretat com la qualitat del subministrament dels clients


Endesa ha invertit més de 100.000 euros per construir una nova línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a la comarca de La Llitera, a la Franja de Ponent. L’objectiu és tancar una anella elèctrica per incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament del municipi. A més, s’ha reestructurat la línia de baixa tensió que alimenta els veïns i s’han desmuntat 12 pals de formigó situats al nucli urbà de la població.

Així, la Companyia ha estès un nou tram de 400 metres de cablejat subterrani que permet enllaçar tres punts de transformació diferents. D’aquesta manera es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients).

A més, l’operació s’ha completat amb la reforma de dos dels centres de transformació, un dels quals també ha canviat d’ubicació El nou sistema suposa una millora substancial en la seguretat d’aquestes unitats, ja que substitueix les tradicionals cabines per unes de noves encapsulades, amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Igualment, també s’ha dotat els centres de transformació amb un equip d’actuació remota i un sistema de comunicacions, que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs.

La mesura repercutirà no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment, no serà necessari cap interrupció de subministrament. Les reformes suposen un pas més per dotar la xarxa de la Franja de Ponent dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats