Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Enterren a Torelló un soldat republicà trobat en una fossa del SoleràsEn un acte emotiu presidit per la consellera de Justícia, Ester Capella


En Josep Sabatés, de 85 anys, tenia un any i mig quan el seu pare va marxar al Front Republicà amb dos tiets. El seu pare va tornar, però la resta no. Això ha marcat la història de la seva família que, fins aquest dimarts, no ha pogut enterrar un d’aquests tiets al cementiri de Torelló. 

Ha estat un acte emotiu i reivindicatiu que ha estat presidit per la consellera de Justícia, Ester Capella, que és qui ha lliurat les despulles del soldat a la família amb el guix que duia al braç.

 L’han localitzat a la fossa del Soleràs, a les Garrigues, i el Programa d’Identificació Genètica (PIG) l’ha relacionat directament amb en Josep, tot i que no s’ha pogut determinar a quin dels dos tiets correspon.

Capella ha assegurat que continuaran treballant per esbrinar-ho. El PIG és coordinat per la Direcció General de Memòria Democràtica, unitat competent en matèria de desapareguts i fosses comunes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

FOTO: Estefania Escolà (ACN)

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats