Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


ERC, força majoritària a la Diputació de Lleida amb un total d’11 diputatsLa novetat és que entra al plenari de la Corporació un representant del Comú.


Les eleccions municipals d’ahir fan que a partir d’ara la Diputació de Lleida estigui composada segons dades provisionals per 11 diputats ERC, 8 Junts per Catalunya, 4 PSC, 1, Comú, i 1 Ciutadans.

ERC passa ara a ser la principal força a la Diputació de Lleida rellevant en aquest lloc a Conver· gència, que ha gobernat l’ens en els darrers anys. Al tancament d’aquesta edició encara no hi havia resultats definitius, només provisionals. Tot apunta a què ERC pactarà amb Junts per Cata lunya per governar amb tranquil· litat la Diputació assolint així la majoria absoluta. La novetat és que entra al plenari de la Corporació un representant del Comú.

El passat 18 d’octubre de 2018 l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Ma· ria Perelló (PDeCAT) es va conver· tir en la primera dona presidenta de la Diputació després que Joan Reñé presentés la seva dimissió una setmana després de ser in· vestigat per una pressumpta im· plicació en un cas de corrupció.

Perelló va aconseguir la presidència en una segona votació amb una majoria simple de 12 vots a favor, 9 en contra i 2 de nuls.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats