Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hErta: "Orgull d'equip"
"Estic molt content amb el treball realitzat durant tot l'Europeu, hem treballat molt", ha assegurat Bernat Erta.

La medalla de bronze del relleu masculí 4x400 metres, format per Eliezer Zolawo, Javier Sánchez, Vicente Antúnez i Bernat Erta- va posar ahir el colofó a la segona millor actuació d'Espanya en la història dels europeus sub-20 d'atletisme a l'aconseguir en Boras un total de vuit medalles: tres ors, una plata i 4 bronzes.

Només en l'edició de 1996, celebrada a Hongria, Espanya va obtenir més medalles, amb un total de deu (tres d'or, quatre de plata i tres de bronze).

En l'última posta, el lleidatà Benat Erta es va col·locar en posició de podi i va aguantar els atacs a l'última recta per penjar-una altra medalla, la de bronze, aquesta vegada d'equip. "Els meus companys ho van fer estupendament, tots veníem cansats d'altres carreres però jo veia que aconseguiríem podi", va assegurar Bernat Erta per MATÍ.

L'atleta lleidatà ja s'havia proclamat subcampió individual a 400. "Vaig patir en els metres finals però vaig poder fer marca personal, estic molt satisfet", va explicar Erta.

Una altra de les medalles per a Espanya va ser per a Aaron Las Heras, que va aconseguir aquest diumenge l'or en 5.000 amb el seu millor registre personal (14: 02.76). "Estic una mica en xoc perquè aquest or no entrava en els meus càlculs. Em sentia molt bé, així que vaig decidir prendre el cap. Algunes vegades tinc un bon final, no sempre. Només en els últims metres em vaig veure guanyador. No esperava marca personal ", va admetre l'espanyol.

Dos ors més: un per Maria Vicenteen l'heptatló (6.125) i per Yasier Sotero en disc (62,93). "Sabia que els germans Forejt (Michal i Jakub) serien els meus pitjors rivals, però estava convençut de llançar lluny", apuntava Sotero.

El primer or per a Espanya en Boras ho havia aconseguit divendres la heptatleta Maria Vicente, que es va convertir, amb una suma de 6.125 punts, en la primera espanyola que superava la barrera dels 6.000.

Les altres medalles espanyoles van ser obra de Jael Bestué (bronze en 100), Mariona García (bronze en 10.000 m marxa) i Sara Gallego (bronze en 400 m tanques).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats