Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEs presenten 400 al·legacions contra la pujada de l’IBI a TrempL’equip de govern municipal va aprovar inicialment una pujada de l’11,11% al mes d’octubre


Ahir va acabar el termini per presentar al·legacions contra la pujada de l’IBI. Finalment, se n’han presentat unes 400. Mai la ciutadania de Tremp havia mostrat un rebuig tan unànime a la decisió d’un equip de govern, que ara haurà de decidir en un ple municipal, que haurà de convocar en breu, si es ratifica en la pujada o bé la revoca. Aquesta pujada de l’IBI a Tremp va ser aprovada inicialment a l’octubre malgrat els vots en contra dels 6 regidors de Compromís per Tremp.

Els propietaris de béns urbans que es veuran afectats per la pujada, si finalment es ratifica, al·leguen que els valors cadastrals vigents des de fa 12 anys ja són molt elevats i que la pujada d’aquest impost situa Tremp a un nivell tributari més alt que el de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Mollerussa o la Seu d’Urgell. Altres al·legacions addueixen que Tremp es troba en una situació d’estancament econòmic i precarietat laboral i que l’augment de la Contribució urbana penalitza encara més les economies familiars.

El grup municipal Compromís per Tremp també ha presentat al·legacions on demanen, entre altres mesures, utilitzar l’IBI com a eina per afavorir la creació d’activitat econòmica i el lloguer d’habitatges, alhora que sol·liciten una revisió dels valors cadastrals a Tremp, vigents des de 2007.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats