Lleida
22/39° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Es trenquen les negociacions de Nissan i la plantilla manté l’amenaça d’anar als tribunalsL’empresa fa la seva “oferta final” amb data límit el 4 d’agost, i avisa que no hi haurà més negociacions


La pròrroga de la darrera reunió del període de consultes sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Nissan entre la direcció i els sindicats va acabar sense acord la matinada d’aquest dissabte. L’empresa va entregar la seva última oferta als sindicats i els va donar temps a valorar-la fins dimarts que ve.

La proposta preveu ajornar el tancament de les plantes de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca fins a finals del 2021, un augment de les indemnitzacions i que els menors de 50 anys que sortissin a partir de l’1 de gener del 2021 tinguessin prioritat per incorporar-se a l’empresa que ocupés el lloc de Nissan a Barcelona. Els sindicats van rebutjar la proposta i van amenaçar de portar el conflicte als tribunals.

“És la nostra oferta final, no hi haurà més negociacions”, va assegurar el responsable d’operacions industrials a Nissan Ibérica, Frank Torres. “Les diferències són insalvables, sobretot en la part econòmica. Si la part social rebutja aquesta darrera proposta, l’empresa haurà de continuar amb els procediments que marca l’article 51”, va confirmar Torres. “Els treballadors haurien de recapacitar. Aquesta última oferta està molt i molt per sobre del que marca la llei”, va insistir el directiu encarregat del tancament de Nissan a Catalunya. Torres també va avisar que si s’entra en la via judicial el procés de reindustrialització quedarà aturat “un any i mig”.

No obstant, la possibilitat que la plantilla de Nissan presenti una demanda col·lectiva contra la companyia pren força. Així es va anunciar en una assemblea ahir a Montcada en què van participar centenars de treballadors.

El comitè d’empresa va acusar la companyia d’estar “imposant” la seva voluntat. Reclama un pla d’industrialització, unes indemnitzacions justes i que no s’acomiadi cap empleat mentre la planta segueixi activa. Alhora, van fer una crida perquè les administracions intervinguin i van advertir que mantindran els piquets.

Van deixar clar que no acceptaran “l’última oferta” de l’empresa i van instar la companyia que faci una passa enrere i escolti les demandes dels treballadors.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats