Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h


Escombraries per tot arreu després del desallotjament de les barraques de CappontAlmenys dues persones tornen a instal·lar-se en barraques a la zona


La cloenda del campament humà de Cappont ha posat a la vista les tones d'escombraries que s'han acumulat a la zona durant anys. L'assentament, que tenia uns 20 anys d'història, va poder ser desmantellat a principis d'aquest any una vegada que la Paeria i la Generalitat van aconseguir reallotjar totes les famílies que malvivien a la zona, uns solars abandonats prop del canal de Seròs. 

Encara que des de fora ja es podia entreveure que allà s'amuntegava moltes escombraries, el desallotjament de les persones que hi vivien permet recórrer la finca i comprovar que, efectivament, hi ha multitud de residus de tota mena, sobretot restes de roba vella. Es tracta d'una zona arbrada, que ara ofereix una imatge dantesca, com si hagués passat un huracà. 

Malgrat el seu mal estat, almenys dues persones han aprofitat el desmantellament de les barraques per habilitar sengles barraques amb plàstics, cartrons i branques d'arbres. L'assentament humà, que va derivar dels mòduls prefabricats de l'avinguda Tarradellas dels anys 90, albergava barraques i caravanes i els seus habitants, que van arribar a ser diverses desenes, van participar en un programa de reinserció social coordinat entre la Paeria i la Generalitat amb el suport de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats